Skriv en kommentar


Kommentarer

 1. Nu börjar det bli riktigt spännande det här!

  Av Karl den 25 maj 2015 kl 16:46

 2. Francus presenterar för draken de framsmugna äventyrarna som ”ett gäng oskyldiga lokalvårdare” som ”är här för att ta hand om din avföring”, haha! Och sen spelar de schack med draken med ”det gyllenhanska hoppskottet” som öppning! Haha, underbart!

  Av Henrik den 25 maj 2015 kl 23:47

 3. Oj, vad jag gillar den här podden. Ni måste verkligen fortsätta. Jag blir orolig nu när jag kommit in i det.

  Av Masthuggarn den 28 maj 2015 kl 11:46

 4. !!! Möjliga spoilers för Svavelvinter om ni inte har spelat / läst den !!!

  Jag har en bra historia om hur min spelgrupp lyckades döda Blatifagus. Det hör till saken att våran tank, en Conan-typ med tvåhandssvärd gick omkring och kallade sig ”Gort, drakdödaren” och hans backup för detta påstående var ett drakfjäll eller något liknande som han bar i ett halsband. Det fanns inget belägg för att han faktiskt gjort detta (som erfarenhetspoäng, hjältepoäng eller att han speltekniskt skulle ha någon som helst chans att döda en drake) men vi lät detta vara ett mysterium i karaktärens förflutna. Alltså, om Gort Drakdödaren fanns på Marjura och en gammal halt och lytt närsynt drake gömde sig där, måste han ju dräpas!
  Det var jag som spelledare som hittade ett loophole i Svavelvinters mängd vansinnigt mäktiga samling magiska föremål, närmare bestämt att kaststjärnan Snöstjärna (?) dödar varje levande varelse den träffar. Jag lät Perrima eller Demens mata spelarna med informationen om att en träff från den skulle döda draken. Frågan var ju hur de skulle få chansen att kasta den utan att bli rostade först och de kom fram till följande – om de kunde vinna i schack mot draken skulle han bli bragd ur fattningen och göra ett misstag. Typ. Egentligen var planen att krigaren skulle kunna motstå 1 eldkvast utan att dö – han hade en helrustning i mithril från tidigare äventyr och våran magiker kunde lägga en hög effektgrad av SKYDD genom att offra hjältepoäng – tillräckligt hög, spekulerade vi i, för att inte dö av en enda attack från draken – första attacken med kaststjärnan skulle ju döda besten. Möjligen hade vi ytterligare någon grunka som skyddade honom.
  Nu till att vinna schackpartiet. Blatifagus har som bekant 20 eller något liknande i Schack och brädspel, men Demens har typ 30! Detta måste vi utnyttja! Spelarna kom fram till den geniala planen att låta dvärgarna i Arhem, som de stod på god fot med (all mithril de hade från tidigare äventyr) bygga en sorts hjälm som hade ett dolt fack vid Gorts ena öra för Demens, som skulle sitta där och viska schackdragen åt honom!
  Naturligtvis funkar en sådan plan och draken blev blev vansinnig av att förlora, blåste eld åt alla möjliga håll, även på sin motspelare som dock överlevde. Det dramatiska ögonblicket var att rulla alla skadetärningar och se om han skulle dö eller inte. Men han var fortfarande vid liv och kunde slunga iväg stjärnan, och så gick det till när Gort dödade sin andra drake och bytte sin mithrilrustning mot en i drakskinn!

  Av Lo Olle den 20 januari 2016 kl 10:36

 5. Som jag uppfattar det är gruppen rätt oerfaren, vilket gör det ännu roligare att följa deras utveckling.

  Av Mattias Utterström den 9 april 2018 kl 22:17

 6. Haha hahaha
  Vilket möte med Blatiflagus. Legendariskt

  Av Leinder den 27 juni 2018 kl 13:07

 7. Gud vad roligt… skrattade högt vid flera tillfällen. Rollspel som det ska vara… mycket humor

  Av Erik Oxelgren den 9 augusti 2018 kl 10:26