Skriv en kommentar


Kommentarer

 1. Oj! Är det redan måndag!?

  Av Andreas Davour den 24 augusti 2015 kl 13:15

 2. Neeeej Francus – varför?! Av alla tillfällen att bli distraherad av den paratorniska dödflugan, så väljer du det här!

  Av MartinL den 24 augusti 2015 kl 16:31

 3. Hej och tack för ett sant måndagsnöje!

  Vilken förskräcklig vändning detta har tagit men är inte SL lite väl drakonisk (pun intended)? Som vän av ordning vill jag dock påpeka att fummel i regelhäftet (sid 19 CL>19 borde tillämpas) och därmed blir det fummel först om vår ädle riddare slår 20 och sedan 20 igen men nu är ju förvisso spänningen på topp efter Francus något oväntade manöver. Utöver detta undrar jag om verkligen herr patriark Grafficanus är förmögen att trolla, fick han inte Deleths kastkniv i sig och är därmed i fysisk kontakt med järn vilket innebär att magi omöjliggörs (Magihäftet sid 6), minns dock inte kastknivens material. Ursäkta dessa näsvisheter men våra hjältar har det ju lite motigt just nu och man ska väl av gammal god vana hålla på den svage?

  För övrigt hoppas jag att de Gyllenhanska truismerna aldrig slutar flöda!

  /Kalle

  Av KalleB den 26 augusti 2015 kl 09:45

 4. Ja, vad säger man? Francus, vilken kille. Det bästa är ju att bli dödad och lemlästad av sina medspelare… 🙂

  Ni fortsätter att roa!

  Av Andreas Davour den 26 augusti 2015 kl 21:00

 5. Tack för all makalös underhållning, Francus trusismer är verkligen svårslagna, låt oss hoppas att ett helt dygns blod, möda, tårar och svett får en lycklig utgång men det ser ju ofrånkomligen mörkt ut. SL är givetvis att betrakta som gudomlig och ofelbar men jag undrar om inte våra hjältar blir väldigt drakoniskt behandlade? Fummel inträffar enl DoDE regelbok sid 18 endast om en person med CL>19 slår 20 två ggr vilket kanske borde mildra dödsflugans återverkningar på sällskapets skörare delar, vidare torde patriark Grafficanus vara i fysisk kontakt med järn och ha bekymmer att trolla med Deleths eminenta kastkniv begravd i hans gröna hud.

  Av KalleB den 27 augusti 2015 kl 09:24

 6. Frankus cl var väl inte 19? är väl 4+ pga svärdet så räknas väl visst som fummel slår 20 och sen över sitt cl och + räknar man väl inte

  Av Mikael den 20 mars 2016 kl 13:10

 7. PSY-motstånd slås ej mot temporär PSY, utan alltid mot EGENTLIGT (ursprungligt) PSY-värde.

  Av Adam den 23 november 2022 kl 14:11