Skriv en kommentar


Kommentarer

 1. Tack som fan för alla härliga avsnitt i första delen av sviten! Många härliga minnen. När jag började lyssna på er hade jag svårt för att vänja mig med alla skämt ”off game” , men dessa kom senare att bli höjdpunkter i avsnitten. Ni har en väldigt bra rollspelsgrupp där ni alla komplementerar varandra på något sätt. Vore för jävla tråkigt om castur inte kommer va med i fortsättningen, han behövs! Stort plus för SL-Axel som är helt fantastiskt bra. Hoppas det inte blir ngt uppehåll nu bara, ert inslag i början på varje jobbvecka behövs verkligen! Kör hårt!

  Av Cj den 7 september 2015 kl 10:10

 2. …Har verkligen sett fram emot varje måndag och podcasten. Gillar dynamiken i gruppen, med olika karaktärer, ironisk, allvarlig etc. Gillar alltid när ni hittar loot av magisk sort. Tycker om rösterna, Urmaris har en fin röst bl.a. Väntar på fortsättningen! 😛

  Av Marcus Heed den 7 september 2015 kl 12:14

 3. Tack för en underbart rolig podcast hittills! Mycket nostalgi för en gammal Drakar & Demoner-spelare som var med när det begav sig på 80-talet. Hoppas ni fortsätter utan avbrott i samma anda med resten av delarna i konfluxsviten.

  Många favoriter, så klart. Roligast är ju – tyvärr – missarna. Särskilt måste nämnas Deleths diss av Francus high-five efter striden med svartalferna, Francus misslyckade pose med kroksabeln hos motståndsrörelsen (”Sturendrang!”), Casturs alla knytnävsmissar, Arvakurs snedtändningar och Urmaris nästan-men-inte-riktigt episka mammuttämjande.

  Ser fram emot Oraklets Fyra Ögon!

  Av MartinL den 7 september 2015 kl 13:30

 4. Åh, ni är underbara som gör detta, jag längtar redan efter fortsättningen! Det är möjligt att det är mina känslor efter avsnittet just nu som talar, men jag tror att det här är min favoritpodcast någonsin.
  Höjdpunkterna är alldeles för många för att komma ihåg, men Arvakurs tröstande ord till Deleth ”-Du är pappas lilla skönhet” och Frankus entusiasm över förtuggad säl hör i.a.f. till de saker som fått mig att skratta högt.
  Axel är bland de bästa SL:ar jag hört för övrigt, rösterna, improvisationsförmågan, beskrivningarna, ja allt äger!

  Evigt stort tack till er allihop och hoppas vi hörs snart igen!

  Av Herodes den 7 september 2015 kl 13:53

 5. Åh! Jag hoppas så innerligt att nästa avsnitt/säsong inte dröjer för mycket!
  Det har varit fantastiskt kul och spännande att lyssna på era äventyr, speciellt som jag inte har spelat Svavelvinter innan! Bra jobbat!

  Av karl den 7 september 2015 kl 17:55

 6. Helt fantastiskt! SL är fenomenal, och alla andra också. Vilken lättad stämning i sista avsnittet. Bästa podcasten någonsin!

  Vad jag minns så spelade vi aldrig klart Svavelvinter, men jag minns jag lurade dom med Abenazer som var den här lönnmördaren egentligen. Men jag tror det tog slut för jag fick en Commodore 64 i samma veva och då dog rollspelsintresset ut en aning, för att inte säga helt.

  Nu är det bara att läsa in sig på Oraklets Fyra Ögon för att få lite heads up. Var otroligt roligt att följa med i häftena medans podden pågick.

  Tack så mycket och på återseende!

  Av Mårten den 8 september 2015 kl 10:01

 7. Älskar podden. På löpturen hem genom Skatås gör den mig sällskap. Tyvärr är avsnitten inte riktigt tillräckligt långa för att hålla hela löpturen ut så jag uppskattade det sista extra långa avsnittet.

  Favoritscener

  – Hela allt togs till sin spets då Francus fumlade efter ett heroiskt hopp över falluckan. Då var jag osäker på hur ni skulle få ihop det här. Jag var ärligt bedrövad.
  – Jag skrattade åt Francus avlande av urinvånarbarn.
  – Schackmatchen var episk.
  – Francus mäktiga pose
  – försöken att hypnotisera mitt i strid var roande.
  – Mata får med förtuggat sälkött.

  Gillade även inramningen av allt. Ni har ett kylskåp i studion? I min skalle drack ni folköl. Otroligt trevligt.

  Vill ni ha en spelare till så ställer jag upp alla dagar.

  Stor eloge till Axel som spann ihop historien så bra. Mycket glad att ni fortsätter.

  Tack!

  Av Linus den 8 september 2015 kl 15:05

 8. Snälla sluta aldrig med detta – klart det bästa som hänt internet på flera år. Som gammal SL (spelade massor av 4e upplagan) så är era avsnitt något som jag verkligen ser fram emot. Klart bästa sättet att återuppleva gamla minnen nu när vår egen grupp inte har möjlighet att ses. Vi spelade aldrig Svavelvintet så kan tyvärr inte komma med någon egen historia, men kan knappt bärga mig inför er nästa del.

  Minnesvärda ögonblick var det gott om, fanns flera i varje avsnitt.

  Får man en hint om hur länge man kommer behöva vänta?

  Keep it up!

  Av Erik den 8 september 2015 kl 19:44

 9. Tack för 24 underbara avsnitt, med hopp om fler äventyr ihop!

  Jag upptäckte er podd runt avsnitt 4 av en ren slump. Jag har själv aldrig spelat rollspel och aldrig ens umgåtts med någon som spelat fram tills alldeles nyligen. Men jag var nyfiken och satt en kväll och läste på om hur rollspel fungerar, när jag insåg att jag behövde uppleva ett spel för att verkligen förstå. Jag hittade några inspelade amerikanska spelsessioner och tanken slog mig att några svenska genier kanske hade kommit på att göra podd av rollspel. Så jag sökte på itunes och vips: ni fick en trogen lyssnare!

  Det har varit ett rent nöje att följa er. Jag har sett ut som en idiot när jag försökt dölja mitt gapskratt i kollektivtrafiken, och jag har stått stelfrusen i mataffären när spänningen varit som värst.

  Mitt nyvunna intresse för rollspel är er förtjänst och ser fram emot att själv få rulla en t20 och offra hjältepoäng, men jag ser framförallt fram emot ert nästa äventyr.

  Extremt bra jobbat alla!
  På återseende, kamrater!

  Av Jonatan den 8 september 2015 kl 21:31

 10. …Stort tack till samtliga inblandade!
  Ni är ett störtskönt gäng i mitt tycke. Jag hoppas att ni vill fortsätta i samma stil.
  Har blivit van med att se fram emot måndagar.

  Av Johan den 9 september 2015 kl 21:16

 11. Jag ligger fortfarande några avsnitt efter (ska nästa gång lyssna på 22), men tänkte att jag måste få uttrycka min beundran och uppskattning innan alla går härifrån. Det här är så jävla bra! Spännande, roligt och inkännande på en och samma gång, både som helhet och i de många dråpliga detaljerna. Som veterinär har jag inte minst roligt åt äventyrarnas planer på att bedriva avel på mulor och mata får med förtuggad säl. Återkommer när jag lyssnat klart och hoppas som många andra att ni fortsätter med serien!

  Av Erik Granström den 9 september 2015 kl 21:39

 12. Otroligt roligt att följa podden!
  Har gett input ett antal gånger redan under resans gång, så jag nöjer mig med ett stort tack och hoppas ni fortsätter med äventyren!

  Av Henrik B den 9 september 2015 kl 22:44

 13. Jag hoppas verkligen att Castur är med på framtida äventyr! han växte fram till min favorit
  efter avsnitt 11 typ. Hämta honom innan ni ger er iväg nästa gång!

  Av Joline den 12 september 2015 kl 03:28

 14. Finns många höjdpunkte att blicka tillbaka på. Men en ganska liten grej som verkligen vuxit sig stor i efterhand för mig är när Francus blir bestigen av kvurer kvinnan. Själva grejen i sig är rätt så förutsägbar och kanske rätt så grabbig och var väl inget jag skrattade åt just där och då. Men någonstans i bakhuvudet mindes jag hans möte med Gottar av Melse vars fru Selisia slängde trånande blickar efter Francus. I en liten sidokommentar påtalar spelledaren att Francus kropp är av rang och då fyller Francus på med ”och det är inget man delar med sig av hur som helst”. När jag lyssnade om just det avsnittet igen så blev plötsligt händelsen med kvurerkvinnan så mycket bättre.

  För övrigt är jag djupt imponerad och inspirerad av er alla. Rent speltekninskt gillar jag hur SL lyckas få upp ett tempo i pressade situationer, tex vi mötet med draken.

  Jag tackar för en underbar podd och jag hoppas verkligen får följa framtida äventyr.

  Av Johan den 13 september 2015 kl 21:05

 15. .Underbar nostalgitripp! De episka räddningar hos draken och fumlandet i slutstriden mot Shaguliterna ger mersmak. Hoppas på fortsättning!
  Fint hur nonchalant ni väckte Kung Ottar och ställde till allmänt kaos på ön. SL underbar variation i röster. Dolken Demens är en riktigt skön! ”Det är ju den eviga elden såklart!”
  För framtida äventyr är jag lite orolig vad Shaguliterna gjorde med Essers huvud. Odöda träffar man ju på lite varstans. Men nåja det blir mer spännande möten utan huvudet.
  Tack!

  Av JohaN den 14 september 2015 kl 19:20

 16. Lyssnade på sista avsnittet idag. Mycket roande, och rätt dramatiskt slut. Axel ska ha en eloge för att hanterandet av hastigheten i berättandet och underbara röster på SLP.

  Mitt största favorittillfälle var ju när Francus fumlar och nästan hugger ihjäl sina vänner. Jannes dramatiska avslutning med ”hur ska det gå” var ju så passande! Ruggigt bra ställe att klippa på.

  Samspelet mellan spelarna var intressant och roande. Francus utveckling var också en riktig höjdare. Kanske hade man kunnat önska lite mer spridning av spotlighten, men det blir ju svårt med en grupp med ett sådant tydligt fokus.

  Mycket kul har jag haft lyssnandes på detta. Tack för underhållningen! Jag ser fram mot mera.

  Av Andreas Davour den 15 september 2015 kl 21:09

 17. ”Hur kul kan det vara att lyssna på folk som spelar Svavelvinter?”, tänkte jag och började lyssna på del ett.
  Nu, 25 timmar senare, tack för en alldeles makalös rolig nostalgitripp.
  Så mycket känsla, spänning och humor.
  En allmän sak som jag gillade mycket var ju hela grejen att faktiskt bara få lyssna på andra som spelar rollspel. Ni är ju som jag : )

  Av Henning den 13 februari 2016 kl 22:23

 18. ”Francus-bitar” ”kommer du ihåg när din bror drack gift och han dog” Jag dööööör! hahahaha
  Så bra! Vilket guldkorn

  Av Joel den 6 april 2018 kl 08:50

 19. ÅÅÅÅÅÅÅSNUUUUR

  Av Leinder den 29 juni 2018 kl 17:22