Skriv en kommentar


Kommentarer

 1. Jag tycker att Dungeon World verkar fungera bra, men om ni vill prova på något nytt så kan jag tipsa om Västmark. Det har ett litet roligt system med allehanda egenskaper i stället för ett par fasta grundegenskaper.

  Egenskaper kan vara tex. Smidig, Skarpsynt, Stark, Bra minne, liten etc. Positiva egenskaper har ett värde från +1 – +4, negativa -1 – -4.

  När man försöker göra något som kräver ett tärningsslag så lägger man ihop en egenskap, en skicklighet och resultatet av en T10. Och nu kommer det finurliga; om man tex. försöker gömma sig, då är det bra att vara liten, så då byts tecknet på egenskapen och Liten blir tex. +1 istället för -1.

  Det är även väldigt lätt att hitta på nya egenskaper för att beskriva diverse effekter på rollpersonerna. Författaren ger ett exempel på hur en av rollpersonerna blev gravid och då fick egenskapen Gravid -1, som sedan sjönk varteftersom graviditeten fortskred för att bli -4 när hon var höggravid. Efter nedkomsten togs egenskapen bort helt.

  Jag tror att Västmark skulle funka utmärkt för en pod.

  Av Peter den 23 oktober 2018 kl 13:59

 2. …Tusan. Försökte med fem frågor på Facebook… nåja. Tack för ett bra post mortem avsnitt och vilken dundernyhet om att vi skall få en fortsättningssäsong författad av Erik.

  Postar igen

  Vet att morgondagens avsnitt begär in frågor. Här kommer några redan nu:

  1. Hur känns det? (Den vanligaste och intelligentaste frågan som finns)

  2. Hur kändes Bythos rent filosofiskt? Jag tycker det är en fantastisk skapelse som målar upp en komisk världsåskådning ?

  3. Viktigaste frågan: när kommer Den femte konfluxen att börja?

  4. Har frågat det förr, men vore det inte roligt med ett storavsnitt såsom på konvent, eller bara event, när ”Gänget” når nästa stad?

  5. Vem blev favvoarkonen?

  Av Kristoffer den 24 oktober 2018 kl 11:16

 3. Superkul avsnitt!
  Roligt att höra att ert äventyr forsätter även efter Konfluxen, ska bli VÄLDIGT spännande. Den fortsatta kampanjen kanske ni kan lägga ut på Kickstarter och dra in lite extra money till er pod och Erik.

  Apropå nya intressanta system som kan vara av intresse. Har ni möjligtvis sett Open Legend RPG? Ett Open-source RPG som verkar rätt lovande, fortfarande tärningar inblandat, (vilket jag gillar), men designat för att berätta historier.
  Självaste Matthew Mercer från en annan rätt stor rollspels-pod har bidragit till systemet. Om det är bra eller ej vet jag inte då jag inte hunnit läsa reglerna ännu.

  Checka läget på: http://www.openlegendrpg.com
  Finns även en äventyrsmodul med konceptet learn-by-play som kanske kan bli en one-shot om systemet inte funkar för det fortsatta äventyret i Trakorien.

  Tack för en superhärlig pod!

  Av Jesper den 24 oktober 2018 kl 13:25