Skriv en kommentar


Kommentarer

 1. Hej på er! 🙂
  Förslag bjud in Erik Granström till ett avsnitt och kanske andra kreativa till ett annat (vem konstruerar för fria ligan?). Jag skulle gärna också lyssna på vad alla som varit med har att säga, även Janne med den fina berättarrösten!

  Av Marcus Heed den 14 september 2015 kl 10:00

 2. Väldigt intressant att höra hur det ska gå för er nu när ni ska byta regelsystem.
  En sak vi har lärt oss till vår podd (som inte släppts än) är att det kan bli lite av en last att dra in för mycket färdigskriven backstory när man börjar spela. Det kan bli lätt att dra referenser till saker som bara står på ett karaktärsblad.
  Det är snarare enklare att låta saker hända i spel och sedan låta det bli backstory. Som lyssnare är det alltid mycket roligare att höra referenser till saker som hänt i tidigare avsnitt (som man varit med och lyssnat på själv) än saker som skrivits innan spelet kommer igång.
  Det skulle nog vara väldigt bra (och kul!) om ni baserar de flesta erfarenheterna till karaktärerna på sådant som hänt i Säsong 1.
  Då kommer man som lyssnare att tänka ”Ja men shit, detta kommer jag ihåg!” när någon använder sig av sin ”Överlevde ett möte med en fruktansvärd tentakelbest”-erfarenhet.

  Eftersom det är nya regler för er alla så borde ni kanske spela ett kort exempeläventyr med andra karaktärer, så att ni kommer in i regelverket. Det kommer antagligen att skapa ett bättre flöde i podden också, eftersom alla mer eller mindre vet hur spelet ska spelas. Alternativt så kan ni ju spela det utan att veta hur, så låter man lyssnarna lära sig reglerna i takt med att ni gör det också.

  Massa text här, sorry för det. Det ska bli väldigt kul när ni kommer igång, hur som helst. Specialavsnittet var dessutom väldigt intressant då man får ta del av era egna funderingar, åsikter osv!

  Av Karl den 14 september 2015 kl 10:19

 3. Har följt från första dagen och väntat otåligt till varje måndag.
  Tack för en grym pod. Lyssnar på flera amerikanska actual play-poddar men er är klart den bästa.
  Lycka till med nya regelfunderingar, ser spänt fram emot nästa säsong!

  Av Rasmus den 14 september 2015 kl 11:48

 4. Jag har ju förespråkat att ni skulle byta till Svavelvinter-reglerna redan i ett av de första avsnitten, så jag är såklart lyrisk över det. Jag håller även med kommentaren om att ni kanske borde speltesta nya reglerna en gång. Förslagsvis med förskrivna äventyren ”Döds Ände” eller ”Arhems Sista Dagar” för att knyta an till historien.

  Mellanspelet med diskussion är hur bra som helst. Hoppas det kommer fler sådana. Kan ju lova att man blev lycklig när det dök upp i podcastern imorse (då man förväntade sig att det skulle vara tomt).

  Av Henke den 14 september 2015 kl 18:27

 5. Haha, klart det är långt att springa i över en timme men känslan efteråt är oslagbar. Att ha bl.a. er i lurarna distraherar mig från min inre kamp i skallen. Hade jag inte det så skulle jag höra min egen röst, ”F*n, vad detta är jobbigt, ta en paus”. Nu springer jag runt och flinar istället för grinar.

  Jag tillhör den gamla generationen rollspelare. Jag växte upp med Drakar & Demoner, Mutant (muterad björn-versionen) och senare nya mutant. Det var mycket karaktärer med 18+ i STY och tvåhandssvärd. Inget fel i det men kanske lite tröttsamt i längden. Det roliga med pod:en är för oss lyssnare karaktärerna och ert kamratliga tugg sinsemellan, snarare än strid och tärningsslag.

  Jag provade att lyssna på en amerikansk podd där de spelade Dungeons & Dragons. Det var inte samma sak. Inga kvinnliga spelare (Josefin och Anneli gör ett kanonjobb) och alldeles för mycket tärningsslag och uppställningar av miniatyrer (skittrist att lyssna på). Tips på bra poddar mottages gärna.

  Bytet av regelsystem blir kanon. Nu lämnar ni dock mina domäner så jag ser gärna att ni bara kör på och låter oss lyssnare vara med på resan (lite regelsnack tål vi).

  Hemma spelleder jag numera min dotter Saga, 8 år (Melissa Månstjärna, tjuvalv) , och hennes kompis Ludde, 11 år (Svinig Daven, dvärg, köpman) igenom det klassiska äventyret Spindelkonungens pyramid. Det är rätt mycket Doom (öppna en dörr och döda allt) men de har riktigt kul och det är en början! Tack vare er.

  Utan att bli alltför religiös här… Att ha Uppsalasonen Erik Granström kommentera positivt på det ni gör som rollpersoner i den värld som han har skapat är kanske det närmaste en utomkroppslig erfarenhet man kan komma! Fint.

  Kanonjobb som vanligt. Ta det lugnt, vi är tålmodiga.

  Allt gott

  Av Linus den 15 september 2015 kl 09:08

 6. Linus! Du bad om tips på bra rollspelspoddar – då vill jag passa på att rekommendera pod-con! Det är tre killar som diskuterar rollspel på ett ganska ingående och personligt sätt. Dom har precis dragit igång säsong 2:
  pod-con.blogspot.se

  Av Karl den 16 september 2015 kl 16:34

 7. Hej, kul att lyssna på er som vanligt.
  Jag har aldrig spelat med dom ”nya” reglerna men det låter väldigt intressant.
  Mer betoning på att spela sin roll än att ha tur med tärningarna, om jag förstod rätt.

  Av Johan den 16 september 2015 kl 21:50

 8. Gott att få höra era röster i etern igen! 🙂

  Till att börja med så måste jag naturligtvis berömma er alla för er insats. Helt klart den bästa Rollspelspoden! Har som alla andra sett fram emot varje måndag…. så det kommer att kännas ganska tomt de närmaste månaderna (Om ni inte överraskar oss som ni gjorde i Måndags).

  Ser fram emot att ni inför det nya regelsystemet för att få en ”hum” om hur det fungerar. Det som jag tycker har varit bra med det gamla är att man lätt som spelare och lyssnare snabbt vet hur stor %-chans som spelaren har att lyckas. Ni får gärna gå igenom detta vid nya säsongsstarten hur man skall tänka så att vi kan få samma eller liknande ”goa” känsla även med de nya reglerna.

  En av MÅNGA höjdpunkter var när Arvakur (tror jag att det var) kastade ”Bärsärk” på en av soldaterna som skulle arrestera dem. Ett genidrag! Skrattade gott och länge åt detta.

  Det kanske också är roligt för er att veta att tack vare er så hittade jag till fria ligans sida och kunde därför stötta dem i deras ”crowdfunder” för science fiction-rollspelet Coriolis. Ser med förväntan fram emot att det dimper ner i brevlådan senare i år. 🙂

  Fortsätt med ert goda arbete framöver ”kamrater”! som Francus hade sagt. 😉

  Mvh
  Elendir

  Av Elendir den 19 september 2015 kl 21:00

 9. Så glad att ni byter regler, ser fram mot att lyssna på era fortsatta äventyr i Trakorien. Jag har lyssnat på alla era avsnitt hittills och älskar det men tycker att striderna och andra tärningsintentesiva delarna är minst kul att höra på.

  Själv har jag och min grupp övergivit DoD av just den anledningen. Vi kör nu ett hack baserat på mouseguard/torchbearer men är sugen på att byta till Svavelvinter reglerna.

  Tack för att ni gör detta och Keep up the good work.

  Av Filip den 24 september 2015 kl 20:21

 10. …Väldigt trevlig lyssning. Hittade er i höst och har byggt upp långa köer av andra poddar sedan dess. Som en härlig rollspelsfix efter år av speluppehåll (20+ års?).

  Hade ingen relation till Svavelvinter innan jag läste böckerna och nya spelet. Kul att få lära känna kampanjens legendstatus inifrån. Egna minnen väcks av teatraliskt överspel, ironiska kommentarer mellan in och off gaming och somligas besatthet av att i kritiska lägen testa förmågor eller trollformler med liten sannolikhet att lyckas. Och den ostressade SL som likt en juste förälder förlåter korkat beteende istället för att bestraffa. Karaktärer har ju mer tur än andra…

  Jag är inte säker på att ni behöver byta spelsystem än. Ni var inne på det själva, att T20 är extremt tydligt som skapare av dramatisk intensitet. Det finns (nostalgi-)magi i ljudet av tärningsslag med en känd sannolikhet. Rollspelandets teatraliska kvaliteter måste tillföra mer än ni tappar. Nya Svavelvinter kräver tydligt artikulerat drama mellan figurerna. Lycka till hur ni än gör.

  Av Niklas i Göteborg den 11 oktober 2015 kl 15:39

 11. …underbart att få besöka Marjura ytterligare en gång. Jag besökte ön första gången sommaren efter det släpptes. Sedan igen när Den femte konfluxen kom. Började en ny kampanj 1997 som fortfarande fortsätter med fristående delar.
  Jag är 7-8 år äldre än Axel. ”Gammal räv”

  Vad tyckte jag bäst om?

  Blatifagus förutom lite för mycket styrkeslag.

  All humor. Bra balans i gruppen, men jag ser hela er kampanj med oraklets fyra ögon som en stark utveckling.

  Har strecklyssnat O4Ö och nu Svavelvinter. Lagom för att följa Kristalltjuren nu.

  Lycka till därute!

  Av Kristoffer den 4 december 2017 kl 20:45

 12. Tack för en fantastisk kampanj!
  Förbereder själv nu en megakampanj Ereb Altor med konfluxen i centrum. Fått flera nya idéer tack vare er.
  Aningen taggad att göra något liknande pod för vår kampanj.

  Mvh
  Micke – gammal spelvarg

  Av Leinder den 29 juni 2018 kl 17:35