Skriv en kommentar


Kommentarer

  1. Skillnad mellan intelligens och wisdom brukar beskrivas följande. Intelligens är kunskap och wisdom är uppmärksamhet. Alltså hög wisdom fångar in intrycken i ett rum, medan hög intelligens kan använda informationen.

    Det har beskrivits följande. I ett övergivet rum kan en person med hög wisdom se fotavtryck i dammet, men att dom upphör mitt i rummet. Den med hög intelligens kan med den informationen enkelt förstå att det är en lucka i golvet.

    Jag förstår varför man inte förstår den logiken i dnd, då i verkligheten är väl vishet när man använder kunskapen man besitter, medan intelligens handlar mer om att ta in kunskap. Använder man inte den kunskapen man samlar in är det onödigt att ens ta in det, vilket gör att vishet och intelligens hör ihop enligt mig 🙂

    Av Trollfar den 12 december 2020 kl 10:06