Skriv en kommentar


Kommentarer

 1. Diskussionen om regler och vad som fungerade med skuggspel och annat är intressant.

  Jag tycker sättet ni spelat med en traditionell story med ett system med annat designtänk varit mycket bra. Svavelvinterreglerna har lyft fram rollpersonernas egenskaper och styrkor lite tydligare än Drakar, eftersom det är mer centrerat på personerna. Det är ju ofta så med äldre spel att man börjar som ganska kass, och sedan får man kämpa sig uppåt. Alla som spelat en magiker i Drakar vet ju hur urkass man är innan man kommit en bra bit på EP vägen…

  Anton är något viktigt på spåret rörande spelsystem, när han pratar om att den där låga siffran på rollformuläret får en att fundera på vad det innebär, och man har en rollspelskrok. Jag vet av erfarenhet att en helt slumpad 3 i KAR var centralt för en rolltolkning jag gjorde. Men, traditionellt spel gör tyvärr alltför ofta magikerna lite för klena för att man ska kunna ta ut svängarna. Där känns det som Svavelvinter varit ett riktigt lyft.

  Jag är inte säker på att jag håller med Axel om att man ska spela Svavelvintersystemet ”fullt ut” för att det ska fungera. Jag tror att det skulle lätt blivit mer meandrande och mindre driv med en massa skuggspel. Visst, det hade varit en mer inlevelsefull upplevelse, men det hade inte fungerat lite bra som lyssningsupplevelse.

  Jag är övertygad om att för att kunna göra en rolig pod, så måste story vara ganska centralt. De som faktiskt började med Actual Play, YSDC, spelar ju klassiska Call of Cthulhu kampanjer. De är ganska plottunga och därmed lätta att få att funka i mediet.

  Rollspel som fokuserar mer på rollpersonerna, med vagare och bredare egenskaper och mer spelardriv ger ju mer fullödiga personer, och att kombinera det med en riktigt story orienterad kampanj tycker jag har varit perfekt.

  Av Andreas Davour den 9 september 2016 kl 11:46

 2. Bra synpunkter Andreas, tack för att du tar dig tid att skriva ner dem! 🙂

  Av admin den 11 september 2016 kl 17:51

 3. Tack för en grym pod! Ni gör ett fantastiskt jobb allihopa! Härligt!!

  Av Johannes den 16 september 2016 kl 15:47

 4. Tack för en trevlig och rolig resa genom Oraklets fyra ögon!

  Härlig komik och sköna karaktärer i bra balans.

  Av Kristoffer den 22 november 2017 kl 22:07

 5. Länkarna till dokumenten funkar inte längre, är det någonting ni kan fixa.

  Av Elis den 3 februari 2023 kl 08:13